To nic innego jak pochwała prostoty. Lekkie i łatwe w przygotowaniu. Przyjemne w smaku. Pozwalają dać upust wyobraźni i popisać się kreatywnością. Muffiny. Czekoladowe, owocowe, z kolorowym kremem, budyniem albo lukrem. Odziane w delikatne papilotki pulchne babeczki szybko wpadają w oko, a ich różnorodne smaki trafiają w każdy nawet najbardziej wyrafinowany gust. Nietrudno nie zadurzyć się w nich od pierwszego wejrzenia i posmakowania. Dlatego muffinki albo się uwielbia, albo... uwielbia.
MUFFINKI KARMELOWO BANANOWE
SKŁADNIKI :
- 1 jajko
- 20 g. drobnego cukru (najlepiej brązowego)
- 40 g. stopionego masła
- 1 banan (dojrzały)
- 40 g. masy krówkowej (często dodaję pokrojone w drobną kosteczkę cukierki krówki)
- 100 g. mąki
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki cukru waniliowego
Banana rozgnieć widelcem w misce. Dodaj do niego jajko, masło, masę krówkową lub cukierki krówki, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszaj łyżką. Masę wyłóż do papilotek. Piecz 20 - 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz