Dzisiaj jednak brownie w zupełnie innej wersji... Białe i delikatnie krówkowe. Urzekło mnie od pierwszego upieczenia.
BROWNIE KRÓWKA CIĄGUTKA
SKŁADNIKI :
- 150 g. mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- cukier waniliowy ( najlepszy będzie taki z prawdziwą wanilią )
- 250 g. cukru pudru
- 125 g. masła
- 150 g. bialej czekolady
- 2 duże jajka
Czekoladę i masło roztop w kąpieli wodnej. Wystudź. Dodaj cukier, cukier waniliowy, makę, proszek do pieczenia i jajka. Wymieszaj lub zmiksuj. Ciasto wylej na wyłożoną pergaminem blachę ( 21x32 cm.) Piecz 30 - 35 minut w 180 stopniach.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz