niedziela, 20 stycznia 2013

Białe brownie krówka ciągutka :

Jestem wielką wielbicielą brownie. O tym, że uwielbiam je w każdej formie, postaci, z dodatkami i bez nich przekonacie się zapewnie nie raz... Moje brownie to zawsze duuuuuużo czekolady, a bywa, że czasem to sama czekolada... Brownie tak delikatne, że rozpływa sie w ustach i chcesz tylko więcej i więcej !!! 

Dzisiaj jednak brownie w zupełnie innej wersji... Białe i delikatnie krówkowe. Urzekło mnie od pierwszego upieczenia.

 
 
 
                                            BROWNIE KRÓWKA CIĄGUTKA
 
SKŁADNIKI :
 
- 150 g. mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- cukier waniliowy ( najlepszy będzie taki z prawdziwą wanilią )
- 250 g. cukru pudru
- 125 g. masła
- 150 g. bialej czekolady
- 2 duże jajka
 
Czekoladę i masło roztop w kąpieli wodnej. Wystudź. Dodaj cukier, cukier waniliowy, makę, proszek do pieczenia i jajka. Wymieszaj lub zmiksuj. Ciasto wylej na wyłożoną pergaminem blachę ( 21x32 cm.) Piecz 30 - 35 minut w 180 stopniach.
 
Smacznego !
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz