To przysmak cudownie prosty i idealny do podjadania nie tylko na werandzie wiejskiego domu, ale również na kanapie w mieszkaniu na trzecim piętrze bloku...
JAGODY POD KRUSZONKĄ :
SKŁADNIKI :
- 1 szklanka mąki (możeć wykorzystać dowolną - ja używam orkiszowej)
- 100 g. masła + po łyżce do owoców
- 250 g. owoców
- 50 g. szklanki brązowego cukru + po dwie łyżki do owoców
Mąkę i masło zagnieć w misce palcami. Powinny mieć konsystencję grubych okruchów. Dodaj do nich cukier i wymieszaj. Owoce wsyp do żaroodpornej miseczki. Ułóż na nich łyżkę masła i posyp cukrem. Posyp kruszonką. Zapiekaj w 180 st. C. przez około pół godziny. Owoce powinny być gorące a kruszonka rumiana.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz